Fællesspisning, lange snakke, fællesgrill, samvær, fredagshygge, fællesmøder, legekammerater, nærvær, fælles om det praktiske … og alt det andet, der kendetegner et ægte bofællesskab.
 Bæredygtige løsninger, biodiversitet og hensyn til lokal natur og miljø løber som en rød tråd igennem Bofællesskabet Skovhaven og danner rammen for, hvordan vi bygger og bor. Som et fundament og en fælles klangbund.
Men at være bofællesskab er også meget mere – Det er fællesspisning, lange snakke, fællesgrill, samvær, fredagshygge, fællesmøder, legekammerater, nærvær, fælles om det praktiske … og alt det andet, der kendetegner et ægte bofællesskab.
FÆLLESHUSET
Fælleshuset danner den naturlige ramme om fællesspisningen og mange af de fælles aktiviteter (filmaftener, FredagsTamTam, kreaværksted, læseklub, barselsgruppe, fællessang, store bagedag, julefest, foredrag, fredagscafé …). Fælleshusets fysiske og funktionelle rammer sikrer, at det fælles liv kan udfolde sig og blomstre.
UDELIV
Et vigtigt element i det fælles bliver også udelivet: det er her vi dyrker vores køkkenhave, passer urtehaven og plukker den fælles frugt og bær (måske til den store tærtedag eller efterårets æblemostweekend …). Og det er ude, at vi samles om fællesgrillen; fortæller historier omkring bålet; børnene, der rister skumfiduser; kigger stjerner fra shelteren; eller bare sidder og nyder vejret og livet. 
DELEØKONOMI
Med udsigt til pladsmangel i boligerne fordi den hjemmelavede saft fylder hylderne, så er det godt, at boremaskinen og det andet elektriske værktøj bare kan være noget, vi henter i det fælles værksted. For værktøj er jo noget, vi kan dele med hinanden – sammen med haveredskaber, saftkogeren, kælken og trækvognen.
Det er ikke kun pladsbesparende at deles om tingene, det er også økonomisk og ressourcebesparende. Det er det, der hedder deleøkonomi.
EN RØD TRÅD
Bæredygtighed, ressourcer og fællesskab er en grundlæggende del af Small Living-filosofien, der jo netop handler om at:
Bo mindre, men funktionelt og med større nærvær med husets øvrige beboere (børn og partner).
Leve og bo enklere, med færre ejendele, mindre ’gemmen-væk’, mindre ressourceforbrug, større overblik.
Og bo billigere, så udgifterne til bolig og forbrug ikke stresser og skaber bekymring for hverdagen, men derimod giver ro og mulighed for større overskud til nærvær og engagement.
Der går en rød tråd gennem det hele.

You may also like

Back to Top