Vi har fundet et rigtig godt sted for vores bofællesskab, nemlig i Hvalsø i det bakkede Midtsjælland. Her ligger Hyllegaard Høje: en gammel gård, på hvis jorde, der etableres en bæredygtig 'bofællesskabslandsby' med seks individuelle bofællesskaber - og en masse fælles (dyrkning af jord, shelterplads, køkkenhaver, kontorfaciliteter og meget mere).
Det arbejder vi i foreningen aktivt på at blive en del af, hvilket bl.a. betyder, at vi skal være det nødvendige antal medlemmer, inden vi kan købe en af de ledige grunde. Kom og vær med!
Hyllegaard Høje har nogle stærke mål om fællesskab, natur og bæredygtighed, og de stiller derfor også nogle klare krav til de kommende bofællesskaber. Ikke mindst i forhold til boligerne.
For foreningen Small Living Albertslund og vores projekt - Bofællesskabet Skovhaven - er Hyllegaard Høje nærmest et perfekt match, fordi vi fra 'dag et' netop har haft bæredygtighed, 'bynatur', biodiversitet, Verdensmåle og cirkulær økonomi som den røde tråd. Det er sådan, vi har tænkt fra begyndelsen.
Som i alle andre bofællesskaber får vi i Skovhaven vores eget lille fællesskab med fællesarealer, nærvær, fælleshus og alt det andet, der hører med i et bofællesskab. Men oven i det får vi også det store fællesskab med de andre bofællesskaber i Hyllegaard Høje og med alt det, som det kan: dyrkning af jord, shelterplads, køkkenhaver, dyrehold, kontorfaciliteter, værksteder, fælles aktiviteter ...
Du kan læse mere om Hyllegaard Høje på deres hjemmeside, men her kommer et par citater fra deres egen præsentation:

DIT NYE HJEM I BAKKERNE
Hyllegaard Høje bliver opført i den hyggelige by Hvalsø, der ligger i en trekant mellem Ringsted, Roskilde og Holbæk. Velkommen til dit nye hjem i bakkerne – et sted, hvor de fysiske rammer giver plads til, at fællesskab, mobilitet, natur og ansvar for planeten går op i en højere enhed!

EN NY SLAGS FÆLLESSKABETS OMRÅDE
I Hyllegaard Høje bliver drømmen om ’frisk luft, nærhed til naturen, levende fællesskaber og bæredygtig levevis’ til en realitet. Hyllegaard tilbyder samme muligheder og fællesskaber, som vi kender fra byen, kombineret med en beliggenhed i tæt kontakt til naturen. Her finder du et sted med rig kulturhistorie, storslåede landskaber og en fantastisk natur lige uden for døren.

EN BÆREDYGTIG MÅDE AT BYGGE, BO OG LEVE PÅ
Det gøres ved at gentænke en række elementer i forhold til menneskets måde at bygge, bo og leve på: Klimaforandringernes påvirkning, omstilling til vedvarende energi, brugen af naturlige byggematerialer, skabelsen af smartere affaldssystemer, lokale arbejdspladser, plads til den vilde natur, plads til lokal madproduktion, kulturskabende faciliteter og et stærkt beboerdrevet fællesskab med mennesker i alle aldre og livsfaser.
Med Hyllegaard Høje bygger vi den moderne landsby med kvalitet, fællesskab, muligheder og bæredygtig levevis i centrum.
Back to Top